Instagram engagement verhogen door deze 5 tips!

maart 2, 2018

Kamp je met het probleem dat je te weinig engagement hebt op je Instagram foto’s? Al eens nagedacht dat de achtergrond van je foto hierop invloed heeft? Het delen van kwaliteitsvolle video’s en afbeeldingen is belangrijk om succesvol te zijn op Instagram. Hoe beter je foto’s er uitzien, hoe meer ze eruit springen en dit zal je op zijn beurt helpen bij het vergroten van betrokkenheid, verkeer en verkoop. Mensen besteden minimale aandacht aan de achtergrond. Nochtans toont onderzoek dat afbeeldingen met meer achtergrond, 29% meer likes krijgen. Daarom heb ik deze lijst met Instagram-achtergrondideeën opgesteld om zo jouw engagement te vergroten.

1. Papier

Hierbij kan het gaan om verschillende soorten papier, variërend van boekpagina’s, kranten, inpakpapier, menu’s en nog veel meer. The Dum Dum Donutterie plaatst regelmatig foto’s met hun aangepast inpakpapier op de achtergrond. Instagram achtergrond papier   Een ander voorbeeld is Jugos, die regelmatig menukaarten en recepten als achtergrond gebruikt.

2. Kleding en andere stoffen

Kleding en andere stoffen is er ook zo ééntje. Het kan variëren van dekens tot kleding tot handdoeken, in allerlei vormen en kleuren. Daarnaast is het een goed idee om kleding met textuur te kiezen. Deze zorgen namelijk voor 79% meer likes krijgen! Een mooi voorbeeld van Chobani: Instagram achtergrond kleding

3. Hout

Als je op zoek bent naar een natuurlijke achtergrond, is hout één van de beste opties. En je hebt het waarschijnlijk al in huis, bijvoorbeeld een tafel of snijplank. Het wordt regelmatig gebruikt als achtergrond voor foto’s met eten erin en juwelen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om allerlei andere zaken uit te lichten. Een voorbeeld: Instagram achtergrond hout

4. Muren en gebouwen

Muren en gebouwen heb je in alle vormen, kleuren en ontwerpen. Ze kunnen dus ook zorgen voor een geweldige achtergrond. Als je een leuke muur tegenkomt, twijfel dan zeker niet om enkele foto’s te nemen. Als je heel strikt bent over branding en kleuren, kun je een muur hebben die speciaal ontworpen is voor al je foto’s. Op het Instagram-account van Topman worden regelmatig foto’s geplaatst van modellen die poseren voor muren en gebouwen. Instagram achtergrond idee muur   Een ander mooi voorbeeld komt van Sprinkles Cupcakes Instagram achtergrond idee muur

5. Natuur

Dit is de simpelste manier om meer engagement te krijgen op je Instagram-foto’s. Het is overal te vinden en kan variëren van planten, tot gras, tot de lucht, bloemen, bergen en ga zo maar verder. De natuur is ook heel rustgevend voor de ogen. Enkele voorbeelden van Madewell en Mango Instagram achtergrond idee natuur   Instagram achtergrond idee natuur

ROUND-UP

Als we even terugblikken naar bovenstaande tips en voorbeelden, merken we dat het belangrijk is om eerst te bepalen welke stijl je toepast voor je bedrijf. Het is zeker ook niet erg om de verschillende achtergronden te combineren. Als we kijken naar Chobani, Jugos en zelfs naar Topman, zien we dat zij de verschillende achtergronden gebruiken en zelfs combineren.  
  De volgende nieuwsberichten ontvangen in je mailbox van zodra deze online komen? Het kan! Schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief en ontvang de laatste weetjes en nieuwtjes onmiddellijk in je mailbox!

ontvang onze nieuwsbrief

Gemaakt met 🧡 door Social Taco BV © 2021