Berichten inplannen op Instagram via Creator Studio

augustus 5, 2019

We hebben er lang op gewacht en eindelijk is het zover: vanaf nu kan je – 100 % native – berichten inplannen op Instagram. De Facebook Creator Studio maakt het namelijk mogelijk om content in te plannen in de newsfeed of op IGTV.

Er kwamen bijna wekelijks tools uit die claimden te werken, tot ze enkele weken later volledig offline gingen. Ook Facebook lanceerde een tijdje geleden een third-party platform via de API, maar ook dit kende wisselend succes. Sommige tools deden het wel beter, alleen werd je hierbij verplicht om het bericht goed te keuren via een notificatie. Het spreekt voor zich dat dit gebruiksvriendelijker kan…

Maar dit is finaal verleden tijd. Stap voor stap rolt Facebook deze nieuwe functie uit bij paginabeheerders.

Naast het plaatsen en publiceren van berichten krijg je ook toegang tot allerlei statistieken. Als bedrijfsaccount kon je deze al een tijdje zien via de app, maar nu kan je ze ook via desktop analyseren.

Het is duidelijk een grote stap voorwaarts voor alle content- en social media managers. Het is een krachtige tool die nog heel wat potentieel te bieden heeft en sowieso kijken wij uit naar de verdere uitbreiding hiervan.

Hoe kan je berichten inplannen op Instagram via de Facebook Creator Studio?

Facebook Creator Studio

De eerste stap is logisch, je koppelt je Instagram account aan Creator Studio. Eens dit gebeurd is gaat het bijna vanzelf. De nieuwe functie werkt namelijk bijna identiek aan andere tools zoals Buffer of HootSuite.

  1. Klik op “Bericht maken” in de linkerbovenhoek.
  2. Kies en foto van je computer of rechtstreeks van je Facebook bedrijfspagina
  3. Crop je foto indien nodig.
  4. Schrijf je omschrijving en voeg de locatie toe. (optioneel)
  5. Kies “Planning” nadat je geklikt hebt op de pijl rechts van “Publiceren”
  6. Kies de datum en tijd.
  7. Hup, je bericht is ingepland!

Je bericht zal nu verschijnen zoals je het ingesteld hebt.

Veel succes en mocht dit niet lukken, stuur ons gerust een PM via Facebook of een mailtje naar sayhi@socialtaco.be

 

 

ontvang onze nieuwsbrief

Gemaakt met 🧡 door Social Taco © 2019