Job Marketing via social media

april 16, 2020

Staan er op je website enkele vacatures? Dan wil je vast dat deze vacatures zo snel mogelijk ingevuld worden. Gelukkig bestaan er voldoende middelen om deze processen te versnellen, bijvoorbeeld: Job Marketing. Even kort herhalen: voor de langetermijnplanning maak je gebruik van Employer Branding, voor specifieke acties is dit Job Marketing.

Stel een duidelijk plan op.

Om een bepaalde vacature snel(ler) in te vullen, maken we meestal gebruik van het volgende stappenplan: 1. We starten met een strategiebepaling waarbij we nadenken over: de doelgroep(en), de distributie (Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, …), de visuele insteek, het meetbaar maken van de inspanningen, het opstellen van een concrete tijdlijn … 2. Pas nadat de strategie volledig klaar is beginnen we met het creëren van de content. Uit de strategie kunnen we gemakkelijk afleiden welke content we exact nodig hebben. 3. Wanneer de strategische en visuele elementen klaar zijn, kunnen we de advertenties instellen. Tip: zorg ervoor dat je de campagnes dagelijks monitort zodat je jouw potentiële doelgroep zeker niet ‘verbrandt’. 4. Na de campagne is het belangrijk om een grondige analyse te maken van alle inspanningen. Wat werkte er goed? Waaruit kunnen we leren? Stel dat je een gelijkaardige campagne wil lanceren: bouw dan zeker verder op de data die je zonet verworven hebt. Data is het nieuwe goud en zeker via de Facebook Pixel kan je tegenwoordig gouden zaken doen. Hopelijk geeft dit je een beter inzicht op Job Marketing via social media. Wil je trouwens weten hoe we Job Marketing toepassen op de grootste ziekenhuisgroep in België? Kijk dan naar deze getuigenis van ZNA Antwerpen.

ontvang onze nieuwsbrief

Gemaakt met 🧡 door Social Taco BV © 2021