Ontdek onze aankomende webinars en events.

Filmen met autocue: onze tips & tricks


Door Virginie Schepers, Videografe

Wil het je maar niet lukken om je tekst vlot over te brengen via video? Dan is een autocue, ofwel teleprompter, een goed hulpmiddel voor jou. Aan de hand van een spiegel voor de camera wordt de tekst op de camera geprojecteerd, zonder dat dit zichtbaar is op de video. Hierdoor kan je jouw tekst aflezen en toch recht in de camera kijken. Benieuwd hoe wij dit aanpakken? Lees dan snel verder.First things first

Alles begint bij de tekst. Als je deze zelf hebt geschreven, komt de boodschap uiteraard het meest natuurlijk over. Heeft er iemand anders de tekst voor jou uitgeschreven, dan is het een goed idee om deze toch in je eigen woorden te herschrijven. Spontaniteit en authenticiteit is belangrijk.

Schrijf in spreektaal

Gebruik alledaagse woorden en maak geen al te lange zinnen. Schrijf elk woord volledig uit zoals je het uitspreekt. Vermijd afkortingen, want deze verdwijnen vaak te snel op de teleprompter.

Verdeel je tekst in alinea's

Door je tekst logisch op te delen, kan je het overzicht mooi bewaren. Dit zorgt ervoor dat je boodschap duidelijk en gestructureerd overkomt.

Lees je tekst luidop voor

Na het schrijven van je tekst is het handig om deze luidop voor jezelf even voor te lezen. Als je dan merkt dat je struikelt over een bepaalde zin, dan kan je deze best anders formuleren.Voorbereiding is key

Oefen, oefen, oefen

Hoewel de autocue een handig hulpmiddel is, is het belangrijk om er niet volledig op te vertrouwen. Te veel aflezen, kan afbreuk doen aan de spontaniteit en het enthousiasme van je boodschap. Zorg dus alvorens de opnames starten, dat je vertrouwd bent met de tekst.

Voorzie extra tijd in je agenda

Ontspan en neem de tijd om je boodschap op een natuurlijke en overtuigende manier over te brengen. Voorzie daarom wat extra tijd in je agenda, zodat je geen druk voelt vanwege de volgende afspraak.


D-Day!

De videograaf zorgt ervoor dat alles voor jou klaarstaat, zodat jij je alleen maar hoeft te concentreren op het overbrengen van de tekst.

Test-opname

Voordat de opname begint, zal de videograaf samen met jou even oefenen. Op basis daarvan kan hij/zij de snelheid en grootte van de tekst aanpassen naar jouw wensen.

Het is heel normaal als dit moeilijker blijkt dan het op het eerste zicht lijkt. Maak je geen zorgen, daarom is er ook ruimte om te oefenen voorzien.

Action!

Wees ontspannen, het is oké als je af en toe een foutje maakt. Sowieso worden er meerdere opnames gemaakt en kan er bewerking in de montage plaatsvinden om het beste resultaat te bereiken.

Tip: Let op je houding. Als het natuurlijk aanvoelt, kan je gerust handgebaren gebruiken. Dit kan helpen om je boodschap krachtiger over te brengen.


Ben jij klaar om je onderneming te laten uitblinken via videocontent?
Contacteer ons en plan een vrijblijvende afspraak in.

up next:

Het belang van tweestapsverificatie (2FA)


Vandaag de dag worden al onze gegevens digitaal bijgehouden, wat heel gemakkelijk is, maar uiteraard ook risico's met zich meebrengt. In enkele klikken heb je toegang tot al je bankgegevens in je banking app, kan je je locatie delen via social media, en noem maar op. Deze evolutie heeft ons ...


Lees meer

Facebook scam-berichten: herkennen en voorkomen


Heb je een bedrijfspagina op Facebook? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk al rare berichten ontvangen in je inbox, dit zowel via Messenger als e-mail. Er circuleren namelijk opnieuw heel wat fake-berichten. Hieronder kom je teweten hoe je deze dubieuze berichten kan herkennen, en krijg je tips wat hiermee te doen.


LEES MEER

ARE YOU READY?

Wij helpen jou uitblinken
via social media!


CONTACT