Ontdek onze aankomende webinars en events.

Facebook scam-berichten: herkennen en voorkomen


Door Stijn Vanhavenbeke, Performance Marketeer

Heb je een bedrijfspagina op Facebook? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk al rare berichten ontvangen in je inbox, dit zowel via Messenger als e-mail. Er circuleren namelijk opnieuw heel wat fake-berichten. Hieronder kom je teweten hoe je deze dubieuze berichten kan herkennen, en krijg je tips wat hiermee te doen.


Herken de signalen van spam

Heb je ooit al een privébericht ontvangen van Meta via je bedrijfspagina? Spoiler alert: dat zal nooit gebeuren. Onze gouden regel is simpel: Meta zal nooit communiceren via privéberichten. Wees dus alert en behoedzaam wanneer je dergelijke berichten ontvangt.

Controleer de echtheid van e-mails

Krijg je verdachte e-mails die beweren van Meta te zijn? Verifieer de authenticiteit ervan op de officiële Facebook Business Help-pagina. It's better to be safe than sorry.

Beheer spamberichten proactief

Helaas is het bijna onmogelijk om deze spammers definitief te blokken, vooral omdat ze voortdurend vanaf verschillende pagina's opereren. Blijf daarom waakzaam en handel proactief wanneer verdachte activiteit wordt opgemerkt. Verberg en verwijder berichten meteen wanneer verdachte activiteit wordt opgemerkt.

Bonustip: Bescherm je profiel met tweestapsverificatie

Gebruikers van persoonlijke profielen, en vooral degenen die bedrijfspagina's beheren, moeten tweestapsverificatie inschakelen. Dit voorkomt hacking en verhoogt de beveiliging van je pagina aanzienlijk. Volg de instructies op de Facebook Business Help-pagina om deze extra beveiliging toe te voegen.

Bij Social Taco geloven we in een veilige en betrouwbare online ervaring. Laat je niet misleiden door dubieuze berichten en neem de nodige stappen om je online aanwezigheid te beschermen. Onze klanten hoeven zich ook geen zorgen te maken, wij houden steeds een oogje in het zeil. Mochten er problemen zijn met je account, dan zorgen wij voor de nodige ondersteuning.


up next:

Filmen met autocue: onze tips & tricks


Wil het je maar niet lukken om je tekst vlot over te brengen via video? Dan is een autocue, ofwel teleprompter, een goed hulpmiddel voor jou. Aan de hand van een spiegel voor de camera wordt de tekst op de camera geprojecteerd, zonder dat dit zichtbaar is op de video. ...


Lees meer

Wij zijn genomineerd voor 'Klant Centraal'!


Leuk nieuws want Social Taco is genomineerd voor de categorie 'Klant Centraal' van Humanizer Awards. Deze nominatie is een mooi compliment voor ons team die zich dagelijks inzet om onze klanten te ondersteunen en ontzorgen op vlak van social media marketing.


LEES MEER

ARE YOU READY?

Wij helpen jou uitblinken
via social media!


CONTACT